top of page

Het verhaal van Julie

c51ebdfa-d44b-41a2-aa0a-829622682c45.jpg
8630b7f3-92e0-452d-a4e2-d1f6ed50fd2d.jpg

''Dit is Julie met wie ik sinds een jaar train. Julie is geboren met het Prader-Willi Syndroom. Het Prader-Willi Syndroom is een zeldzame en complexe aandoening met een genetische oorzaak. Het syndroom kenmerkt zich in meer of mindere mate door een afwijkende lichaamssamenstelling en hypotonie. Hierdoor zijn kinderen sneller vermoeid en hebben ze een vertraagde groei en ontwikkeling, een verstoorde hormoonhuishouding, verhoogde kans op scoliose, gedragsproblemen, autisme, vertraagde stofwisseling en onverzadigbare honger wat kan leiden tot obesitas.

 

We zijn begonnen met 1 training in de week, die laagdrempelig was. Naarmate dat we elkaar beter hebben leren kennen, hebben we een vertrouwensband opgebouwd. De gestructureerde inhoud hebben we tijdens de trainingen uit kunnen breiden: niet alleen naar 3 keer per week, maar ook zwaarder en intensiever. Zowel conditioneel, kracht als motorisch vlak is Julie enorm gegroeid. De trainingen zijn op vaste dagen en hebben daarin hun vaste inhoud van de training zodat het ook het duidelijkst is voor Julie.

 

Doordat Julie anders functioneert, vraagt het van mij een bepaald inzicht en flexibiliteit. Iedere training is toch weer een uitdaging waar ikzelf veel van leer, maar ook ontzettend veel plezier aan beleef. Ik vind het fantastisch om haar te mogen trainen!

 

Samen met de ouders van Julie stellen we doelen en zijn we nu aan het nieuwe doel begonnen: hardlopen! Dit gaan we opbouwen tot 1 km aaneengesloten.

 

In de tweede lockdown konden we helaas niet trainen waardoor we als alternatief zijn gaan wandelen. Tijdens onze wandelingen heeft Julie kennis gemaakt met mijn honden Pip, Bobbi en Bailey. In het begin was Julie erg terughoudend en wat angstig en was ze geen fan van de honden. Nu, een paar maanden later, zijn Pip en Bobbi haar wandel- en hardloop maatjes. Bailey komt geregeld gezellig mee naar de één-op-één trainingen.''

- Stephanie, orthobewegingsagoog, 24 mei 2021

bottom of page