top of page

Begeleiding voor kinderen met een beperking

Wij zoeken voor iedereen naar mogelijkheden om te kunnen sporten en ook te kunnen groeien! Team ONE Gym Venlo staat klaar voor jong en oud! Iedereen is welkom. 

d4c10efb-f5c3-4eef-aa5d-98040d6841c3.jpg

ONE Gym Venlo biedt individuele begeleiding aan voor kinderen met beperkingen zoals ADHD, Autisme, een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, gedragsproblemen, hechtingsproblemen etc.

 

Sporten en bewegen heeft veel voordelen voor kinderen met een beperking. Het draagt bij aan meer zelfstandigheid, meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, minder gezondheidsproblemen en meer kwaliteit van leven. 

 

Daarnaast helpt het om lichamelijk gezond te blijven. Ook is het fijn om energie kwijt te raken en het hoofd leeg te maken. Het gevoel om goed in iets te zijn geeft hen vertrouwen. Het vergroot het gevoel mee te doen, ‘net als anderen’. En… het is natuurlijk ook gewoon leuk en gezellig! 

 

Sporten met één-op-één begeleiding werkt vaak goed voor mensen met autisme. Een rustige, gestructureerde en duidelijke aanpak is heel belangrijk. Bijvoorbeeld door het herhalen van trainingen voorkomt onvoorspelbaarheid, voorspelbaarheid brengt rust in het hoofd, door minder prikkels kunnen de kids beter functioneren. Wanneer ze stabiel functioneren is uitbreiding van opdrachten mogelijk. 

Het is voor iedereen betaalbaar. Hoe werkt het? 

Onze dienstverlening kan betaald worden uit het PGB (Persoons Gebonden Budget). Je kunt een gesprek aanvragen met iemand van het wijk- jeugd- of kind- en gezinsteam van jouw gemeente om te bespreken welke optie het beste aansluit. PGB kan ook vanuit WLZ en je zorgverzekering. Het is een budget waarmee je zelf zorg kunt regelen. 

Wij helpen en adviseren je graag bij vragen!

Benieuwd hoe Stephanie, onze Orthobewegingsagoog deze trainingen ervaart en aanpakt?

bottom of page